Deserturi

Deserturi

Cheesecake cu afine

- ingrediente -

 Cheesecake cu afine, un desert simplu și ușor, perfect pentru a fi pregătit în sezonul afinelor și nu numai!

Pentru aluat:
1 ou
125 g unt
125 g zahăr
300 g făină
1/2 plic praf de copt
2 lingurițe esență de vanilie
1 praf de sare
Pentru umplutura:
800 g branza cremoasă
3 ouă medii
125 g zahăr
25 g zahăr vanilat
150 g unt
1 praf sare
500 g afine

- mod de preparare -

 Pentru aluat se procedează ca la orice aluat clasic de tartă. Se mizează untul moale cu zahărul, se adaugă oul frecat cu sare și se omogenizează compoziția, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt.
Se adaugă și esența, iar aluatul rezultat se întinde într-o tavă de tort de 24 cm tapetată cu hârtie de copt. Se întinde aluatul și pe pereții laterali.
Pentru crema de brânză, se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se mixează bine cu un praf de sare și zahăr, apoi se amestecă cu untul topit și brânza și se omogenizează bine compoziția.
Albușurile se presară cu sare și se mixează spumă, apoi se încorporează în crema de branză.
Crema rezultată se întinde peste blatul din tavă, se înfig din loc în loc afine și se coace deliciosul cheesecake cu afine pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.

Restul de afine se presară cu zahăr vanilat și se lasă la rece până când cheesecake-ul este răcit. Se dau într-un clocot, se scurg și se decorează cheesecake-ul cu ele.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe