Deserturi

Deserturi

Lava cake sau Vulcan de ciocolată

- ingrediente -

 Nu aveți cum să nu-i cuceriți pe cei dragi cu rețeta Lava cake sau Vulcan de ciocolată! O rețetă care nu dă greș niciodată!

  • 250 gr ciocolată neagra, cu peste 75% cacao
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 125 g zahăr tos
  • 4 ouă medii
  • 2 linguri făină
  • 1 praf de sare
  • puțin unt și puțină făină pentru tapetat formele

- mod de preparare -

Tapetăm 4-5 forme de brioșe mai mari cu unt și făină și le dăm la congelator până pregătim compoziția pentru rețeta Lava cake sau Vulcan de ciocolată.
Topim la bain marie ciocolata cu untul și zahărul și omogenizăm bine compoziția.
Scoatem vasul cu compoziția de ciocolată din cel cu apă și încorporăm, pe rând, în compoziție, ouăle.
Adăugăm, în ploaie, făina amestecată cu un praf de sare.
Scoatem formele din congelator și umplem 3/4 din capacitatea lor cu compoziția pentru lava cake, apoi le dăm din nou la congelator pentru cel puțin 1 oră.
Cu 15 minute înainte, preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Introducem formele cu compoziția pentru vulcan de ciocolată la cuptor pentru maxim 15 minute, apoi le lăsăm să se tempereze 1-2 minute, după care le putem răsturna pe platouri și servi cu mare poftă.

Din categoria rețetelor de deserturi cu ciocolată, vă mai recomandăm rețeta Negresă cu ciocolată, sau rețeta Budincă de cozonac cu ciocolată.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest