Deserturi

Deserturi

Negresă cu nuci și cremă de gălbenușuri cu cafea

- ingrediente -

Unele dintre cele mai frecvente rețete de prăjituri, în orice sezon ne-am afla, sunt rețetele de negresă, iar dacă mai au și cremă, ca în rețeta noastă de negresă cu nuci și cremă de gălbenușuri cu cafea, aprecierea va fi maximă.

  •  Pentru blatul de negresă:
  • 4 ouă + 4 albușuri
  • 250 gr ciocolată
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 300 gr făină
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf linguriță bicarbonat
  • sare
  • 100 gr miez de nucă
  • Pentru crema de gălbenușuri cu cafea:
  • 4 gălbenușuri
  • 150 ml cafea fiartă
  • 200 gr zahăr
  • 200 gr unt
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • 5 gr gelatină
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • esență de cafea
  • Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolată amăruie

- mod de preparare -

 Pentru blatul de negresă cu nuci, punem ciocolata la topit împreună cu laptele și untul, omogenizăm amestecul și îl lăsăm la răcit.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, adăugăm zahărul, treptat, apoi gălbenușurile și ciocolata topită. Amestecăm încet să nu se lase bezeaua de albușuri.
La final încorporăm, treptat, făină amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.
Tapetăm o tavă de 22/36 cm cu hârtie de copt și presărăm nuca pe tot baza tăvii.
Întindem compoziția pentru negresă încet peste nucă și o nivelăm.
Coacem negeasa pentru 35-40 minute la 180 grade.
Pentru crema de gălbenușuri cu cafea, mai întâi fierbem o cafea mai tare la filtru.
Frecăm gălbenușurile bine cu zahărul și începem să picurăm din cafeaua fiartă peste ele amestecând continuu, apoi după ce am pus toată cafeaua, adăugăm amidonul, sarea și punem vasul la foc încet, amestecând continuu în compoziție. Când atinge punctul de fierbere adăugăm untul ținut la temperatura camerei și mai lăsăm crema pe foc până la topirea acestuia.
Punem gelatină la hidratat în puțină apă pentru câteva minute, apoi o diluăm la bain marie și o amestecăm cu crema fierbinte.
Dăm vasul la rece acoperind crema cu o folie alimentară.
Pentru sirop punem ingredientele pe foc și lăsăm până la topirea zahărului.
Când blatul este răcit, turnam siropul rece peste el.
Când crema se răcește și devine fermă, introducem mixerul în ea și o mixăm pentru a deveni mai spumoasă, apoi o întindem peste blatul de negresă.
Presărăm deasupra fulgi de ciocolată și dăm minunata Negresă cu nuci și cremă de gălbenușuri cu cafea la rece pentru minim 30 de minute înainte de a o porționa.

Este foarte delicioasă cu așa aromă de cafea!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe