Deserturi

Deserturi

Prăjitura cu foi fragede cu suc de roșii. Una dintre cele mai bune prăjituri de post!

- ingrediente -

 Prăjitura cu foi fragede cu suc de roșii și cremă de giș cu nucă de cocos, este una dintre cele mai bune prăjituri de post, ce face furori printre gospodine și printre pofticioși.

  • Pentru blat:
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc de roșii
  •  5 linguri zahar
  • 500 g făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  •  esență de rom
  •  zeamă de lămâie
  •  Pentru umplutură:
  • 1 l apă
  •  4 linguri zahăr
  •  200 g griș
  •  200 g margarină
  • 75 g nucă de cocos
  •  zeama și coaja de la o lămâie
  •  400 g gem de prune cu miez de nucă
  • sare

- mod de preparare -

 Preparare foi

Se freacă uleiul cu zahărul, până acesta se diluează, apoi se adaugă sucul de roșii, bicarbonatul stins în zeamă de lămâie, esența și făina.
Se frământă un aluat ușor elastic și nelipicios, care se lasă la odihnit 20 de minute.
Se împarte, apoi, în patru părți egale, care se întind pe rând pe dosul tăvii( 23/36 cm) și se coc pentru câte 3-4 minute, la 180 de grade.

Preparare crema de griș

Se pune mai intâi apa cu zahărul, coaja de lămâie și sarea, la fiert, iar când încep să fiarbă se adaugă grișul în ploaie, amestecând continuu.
Se fierbe până când rezultă o budincă groasă.
După stingerea focului se adaugă margarina și se amestecă bine, până când aceasta este topită și încorporată în cremă.

Asamblare prăjitura cu foi fragede cu suc de roșii

Se așază prima foaie în tavă și se unge cu ½ din cremă.
Se așază peste cremă cea de-a doua foaie și se unge cu gemul.
Urmează cea de-a treia foaie, apoi cealaltă jumătate de cremă și ultima foaie.
Se dă prăjitura la rece, presată cu un tocător, sau o carte.
Este bine să fie lăsată de pe o zi pe cealaltă și abia apoi porționată, dar în 5-6 ore, foile sunt hidratate.
Se servește simplă sau presărată cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest