Deserturi

Deserturi

Rețetă de găluște cu caise, sau gomboți cu caise

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Rețetă de găluște cu caise, sau gomboți cu caise, adaptată după clasica rețetă Gomboți cu prune. Sunt grozavi de buni acești gomboți și umpluți cu caise!

  • 500 g cartofi
  • 100 g făină
  • 50 g unt topit
  • 2 ouă
  • 20 de caise mici
  • 150 g zahăr
  • 4-5 plicuri zahăr vanilat
  • 120 g pesmet
  • 30 ml ulei
  • sare

- mod de preparare -

Cartofii, spălați bine pe coajă, se fierb în apă cu puțină sare.
Se scurg, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se pasează ca pentru piure, adăugând și untul topit și un praf de sare.
Piureul rezultat, se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu zahărul.
Caisele trebuie alese mai mici și nu foarte coapte. Se clătesc bine și se tamponează cu prosoape de hârtie.
Li se îndepărtează sâmburii și se umplu cu zahăr.
Se pune o tigaie pe foc, se adaugă uleiul la încins și se rumenește bine pesmetul. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu restul de zahăr.
În piureul de cartofi răcit se încorporează ouăle și făina, obținând un aluat ușor lipicios.
Cu mâinile înfăinate se formează găluștele cât o minge de ping pong, punând în interiorul lor câte o caisă.

Se pune la fiert un vas cu apă și sare.
Când apa atinge punctul de fierbere se scufundă câte găluște încap și se lasă să fiarbă până se ridică la suprafață.
Se scot cu o spumieră, se tăvălesc prin pesmet și zahăr și se așază pe platouri, apoi se pot servi.

Puteți încerca și rețeta Găluște de cartofi cu mac, foarte interesantă și delicioasă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe