Deserturi

Deserturi

Ruladă cu dovleac

- ingrediente -

  •  Pentru aluat:
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apă călduță
  • 450 g făină
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 7 g drojdie uscată
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Pentru umplutură:
  • 500 g dovleac plăcintar, ras
  • 50 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 50 g griș
  • 1/2 linguriță scorțișoară

- mod de preparare -

 Începem cu umplutura de dovleac
Curățăm dovleacul și dăm miezul pe răzătoarea mare, apoi îl amestecăm cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli.
Îl lăsăm la odihnit 10 minute, pentru a se forma sirop, amestecându-l din când în când.
Îl punem, apoi, la foc mic și îl amestecăm din când în când, să se pătrundă uniform.
Lăsăm dovleacul pe foc până când miezul este bine pătruns, apoi îl dăm la rece.
Când este bine răcit, în funcție de cât sirop s-a format, adăugăm griș.
Adăugăm și scorțișoară, după gust.
Pregătim aluatul
Cernem 400 g făină într-un vas și o amestecăm cu sarea și zahărul.
Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde vom pune drojdia.
Adăugăm și o linguriță de zahăr și turnăm puțină apă caldă, amestecând-o cu drojdia, zahărul și puțină făină.
În restul de apă caldă, adăugăm uleiul și turnăm amestecul peste drojdia uscată, după ce aceasta s-a dezvoltat consistent.
Nu durează mult, în câteva minute se dezvoltă.
Frământăm un aluat ușor moale, dar nelipicios, mai întâi în vas, apoi pe masa de lucru înfăinată.
Lăsăm aluatul la dospit 15 minute, timp în care își dublează volumul.
Împărțim aluatul în două părți, la fel și umplutura de dovleac.
Întindem aluatul în două foi de 2 cm grosime și întindem umplutura peste ele.
Le rulăm, nu foarte strâns și le transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem ruladele cu dovleac, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când sunt bine rumenite și coapte, în funcție de cuptoare.

Le servim pudrate cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest