Deserturi

Deserturi

Rulouri din foietaj umplute cu cremă bicoloră. Un desert de senzație pe orice masă festivă!

- ingrediente -

Vreți să vă surprindeți familia și musafirii cu un desert deosebit?

Aceste rulouri din foietaj umplute cu cremă bicoloră, vor fi de mare efect.

  •  800 g aluat de foietaj
  • Pentru cremă:
  • 2 l lapte
  • 300 g zahăr
  • 450 g făină
  • 400 g unt
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g ciocolată albă
  • un praf de sare

- mod de preparare -

 Se prepară crema în timp ce aluatul de foietaj de dezgheață la temperatura camerei.

Se amestecă laptele cu zahărul, un praf de sare și făina și se pun la fiert, la foc încet, amestecând continuu.

În vase diferite, se topesc ciocolatele cu câte 200 g unt.

Când crema de pe foc este gata, se împarte în două.

Într-o parte se adaugă ciocolata albă, iar în cealalta, ciocolata amăruie.

Se omogenizează bine cremele și se lasă să se răcească acoperite cu folie.

Aluatul de foietaj se taie în fâșii subțiri care se rulează spiralat pe formele speciale pentru rulouri.

Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 20-25 de minute, sau până se rumenesc.

Se desfac rulourile de foietaj de pe forme, se lasă să se răcească, apoi se umplu cu cremele răcite, cu ajutorul unui posh.

Se servesc pudrate cu zahăr.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe