Antena Căutare

Reteta zilei: pui parmigiana

Reteta zilei de miercuri este un clasica: pui parmigiana. Astazi vei afla si tu cum sa faci acasa unul din cele mai cunoscute retete din bucataria mondiala. Pofta buna!

Ingrediente (4 portii):

patru piepturi de pui;

300 grame miez uscat de paine;

300 grame parmezan ras;

un ou;

doua cani de sos tomat;

100 grame mozzarella;

100 grame ulei de masline;

sare, piper.

Preparare (35 minute):

Incalzeste cuptorul la 200 de grade si pune in functiune si gratarul acestuia de sus, daca are asa ceva. Intre timp amesteca intr-un bol parmezanul si miezul uscat faramitat de paine.

Asezoneaza fiecare piept de pui cu sare si cu piper apoi da fiecare bucata prin ou batut, dupa care da-le prin amestecul de parmezan cu paine uscata.

Incalzeste intr-o cratita putin ulei de masline apoi prajeste fiecare piept de pui pe ambele parti, insa maximum doua minute.

Asaza intr-un vas de ceramica sau tava sosul tomat, dupa care, deasupra, pune bucatile de piept de pui prajite. Baga vasul la cuptor, dupa ce ai asezat cate o bucatica de mozzarella pe fiecare bucata de piept de pui, timp de 8-10 minute, in partea superioara a cuptorului, pana cand puiul devine auriu si crocant.

Pofta buna!

Foto: marthastewart.com

Afla adevaratele motive ale flirtului la birou!... Reteta zilei: Prajitura cu branza si visine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x