Antena Căutare
Logo show

Rețeta zilei. ”Linzer cu prune”, un preparat inspirat din cofetăria austriacă

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune pentru weekend rețeta Linzer cu prune, un desert simplu și bun, pe care nu ai cum să nu-l îndrăgești.

Ingrediente pentru rețeta Linzer cu prune

Pentru aluat: 650-700 g făină 250 g zahăr 250 g unt cu peste 80% grăsime 2 ouă 200 g cremă de smântână, sau mascarpone 3 g sare 1 plic praf de copt Pentru umplutură: 800 g magiun de prune 500 g prune proaspete 100 g nucă zahăr scorțișoară

Mod de preparare pentru rețeta Linzer cu prune

Pentru pregătirea aluatului fraged, amestecăm făina cu praful de copt, apoi adăugăm ouăle amestecate cu zahărul, crema de smântână și untul rete tăiat în cuburi și frământă, rapid un aluat pe care îl învelim în folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

Apoi, oprim 1/4 din aluat, restul îl întindem la baza uneia sau două forme de copt de 26 cm diametru, repectiv 20 cm. Îl înțepăm din loc în loc și întindem pe toată suprafața magiun de prune. Peste magiun presărăm nuca coaptă la tigaie și așezăm jumătăți de prune cu patrea interioară în sus. Presărăm zahăr și scorțișoară peste ele.

Din aluatul rămas împletim un grilaj pe care îl așezăm deasupra prunelor.

Coacem deliciosul linzer cu prune pentru 40 de minute la 180 de grade.

Lăsăm linzerul cu prune să se tempereze, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm.

Poftă bună!

Puteți încerca, tot din bucătăria lui Vlăduț, delicioasa rețetă "Scufița roșie", o tartă cu multe bunătăți.

Vineri, 02.11.2018, 08:36
x