Antena Căutare

Alertă alimentară pentru români! Care sunt fructele și legumele pe care trebuie să le evităm în perioada următoare

Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor a oferit sfaturi utile pentru ca românii să fie atenți la ce fructe și consumă, căci unele dintre acestea pot prezenta o cantitate mai mare de pesticide și ne putem pune astfel sănătatea în pericol.

Unii producători folosesc anumite substanțe pe care le folosesc după ce legumele sau fructele s-au copt, cu scopul de-a le prelungi durata de viață în magazine.

Cele mai nesigure alimente pentru consum sunt cartofii, căpșunele, merele, nectarinele, piersicile, țelina, strugurii, cireșele, spanacul, ardeiul gras, roșiile și castraveții.

Putem consuma fructe și legume din România, cumpărate din piețele agroaglimentare. Totuși, indiferent de țara de origine a produselor, specialiștii recomandă să le spălăm cât mai bine cu putință.

Cum ne putem da seama dacă o legumă sau un fruct conține pesticide? Românii sunt sfătuiți să fie atenți la aspectul ceruit al fructelor și legumelor și să le spele cât mai bine. Pentru cei care nu știu, apa cu bicarbonat de sodiu este o soluție bună pentru a îndepărta substanțele nocive.

Care sunt totuși cele mai sigure fructe și legume? Află totul urmărind materialul celor de la Neatza cu Răzvan și Dani!

Greșeala uriașă făcută de părinții din România! Ce trebuie să faci dacă ai un copil care nu vrea să mănânce... Dani l-a tuns pe Vlăduț cu foarfeca de pui, chiar în timpul emisiunii! „E mare fiindcă ne-am săturat de mică”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x