Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 28 septembrie 2021, gătită de chef Nicolai Tand. Linguini cu zucchini și parmezan

În ediția din 28 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, bucătarul îndrăgitului matinal, chef Nicolai Tand, a pregătit o rețetă de paste folosind linguini cu zucchini și parmezan, perfectă pentru masa de prânz sau cină.

Usturoiul adăugat spre final de preparare, desăvârșește gustul preparatului Galerie
Două porții de linguini cu zucchini și parmezan, gata de servit | shutterstock

Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar al matinalului Super Neatza, a preparat în ediția din 28 septembrie 2021 pentru deliciul matinalilor, dar și pentru inspirația gospodinelor telespectatoare trei rețete culinare, una mai delicioasă decât alta. Una dintre acestea este rețeta de linguini cu zucchini și parmezan, simplă de preparat, cu ingrediente puține și mereu la îndemână.

Este o rețetă perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei, pe care v-o prezentăm mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Linguini cu zucchini și parmezan - Ingrediente

  • 400 gr paste linguini
  • apă + sare
  • 2 zucchini de mărime medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri cu ulei de măsline
  • sare și piper, după gust
  • frunze de busuioc
  • 200 gr parmezan răzuit

Rețetă de Linguini cu zucchini și parmezan - Mod de preparare

La cât de simplă este lista de ingrediente, nici modul de preparare al rețetei nu poate fi complex.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 22 septembrie 2021, preparată de Chef nicolai Tand. Tocană coreeană de porc cu multe legume

Se începe cu prepararea dovleceilor. pentru un plus de aspect și un efect siurprinzător asupra mesenilor, un dovlecel îl feliem în fâșii, cu ajutotorul unui curățător econom cu spații mari, sau cu răzătoarea tip mandolină. Fâșiile de dovlecel vor fi asemănătoare cu pastele linguini. Al doilea dovlecel se va toca mărunt și se va trage la tigaie în puțin ulei de măsline, cu o ceapă tocată mărunt și doi căței de usturoi, de asemeni, tocați mărunt.

Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi se scurg și se trag ușor în unt topit, împreună cu fâșiile de dovlecei. Se amestecă ușor și cu mare atenție să nu se strivească dovleceii, apoi se transferă în tigaia cu celelalte ingrediente.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 14 septembrie 2021. Risotto cu pui și mazăre, preparat de chef Nicolai Tand

Se adaugă și câteva frunze de busuioc, sare și piper după gust, dar și un cățel de usturoi, răzuit. Acesta va desăvârși gustul preparatului și va conferi un plus de prospețime. După stingerea focului, se aaugă parmezan răzuit, din belșug.

Spor și poftă bună!

Pe lângă rețeta de linguini cu zucchini și parmezan, chef Nicolai Tand a mai preparat și o rețetă de parmigiana de vinete, inspirată din bucătăria italiană.

Însă, i-a delectat pe matinali și cu un desert delicios și spectaculos pregătind o variantă mai simplă a rețetei de tort Tiramisu.

Urmăriți ediția din 28 septembrie 2021 a matinalului Neatza cu Răzvan și Dani integral pe AntenaPlay: https://antenaplay.ro/neatza-cu-razvan-si-dani

Rețeta zilei la Super Neatza, 27 septembrie 2021, preparată de Vlăduț. Baghete de pâine umplute și servite cu un sos del... Cum ne îndrăgostim, în funcție de vibrația exterioară. Ne atașăm repede de o persoană născută în martie sau decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x