Antena Căutare

Au apărut primele căpșuni românești pe tarabele din piețe. Cât a ajuns să coste un kilogram în 2024

Cu trei săptămâni mai devreme față de anii trecuți, căpșunile produse în România au ajuns deja în piețe. Iată la ce preț se vinde un kilogram!

Au apărut primele căpșuni românești pe tarabele din piețe. Cât a ajuns să coste un kilogram în 2024 Galerie
Au apărut primele căpșuni românești pe tarabele din piețe. Cât a ajuns să coste un kilogram în 2024 | Shutterstock

Pe tarabele din piețe au apărut deja primele căpșuni românești, iar acest lucru se datorează și vremii calde din ultima perioadă. În mod normal, delicioasele fructe apăreau în luna mai, însă producătorii au reușit deja să culeagă cantități impresionante.

Citește și: Care va fi prețul hamsiilor de pe litoralul românesc în vacanța de paște. Românii nu renunța la preparatul consacrat de la mare

Prețul unui kilogram de căpșuni românești în 2024

Un kilogram de căpșuni se vinde în piețe la prețul de aproximativ 40 de lei, potrivit Antena 3 CNN. Producătorii afirmă că fructele sunt delicioase și de o calitate excelentă, însă procesul de cules este unul destul de greu.

„Fructele sunt foarte mari, sunt foarte aromate. Dacă gustăm o căpșună, miezul ei e delicios. Sunt foarte dulci, foarte aromate. Culesul este foarte greu, în sensul că trebuie să stai foarte mult aplecat, dar e foarte plăcut când vedem niște căpșuni foarte mari. Luna aceasta este o producție foarte bună.”, spune unul dintre producătorii de căpșuni, citat de Antena 3 CNN.

Până în prezent, producătorul a declarat că a reușit să culeagă în jur de 100 de kilograme de căpșuni. Producția obținută până acum a fost considerată una foarte bună, dat fiind faptul că fructele au ajuns deja pe tarabele din piețe.

„Vremea foarte caldă a dus la coacerea lor mai devreme. Și gustul lor este mai bun datorită faptului că a fost soare.”, a mai spus un alt producător, citat de sursa menționată mai sus.

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel înainte de Paște. Prețurile au explodat

Cu cât se vindea un kilogram de căpșuni anul trecut

Anul trecut, în noiembrie, românii puteau găsi căpșuni românești în supermarketuri la prețul de 15 lei pentru 300 de grame de fructe, potrivit capital.ro. Producătorii au profitat de vremea caldă și au plantat delicioasele fructe mai târziu decât de obicei, astfel încât să le poată comercializa în marile magazine.

În anul 2023, primele căpșuni românești au ajuns pe tarabele din piețe spre finalul lunii aprilie. Atunci, un kilogram costa 35 de lei, cu zece lei mai mult decât prețul căpșunilor de import.

Cele mai murdare 3 zone dintr-o cameră de hotel. Experții ne vin în ajutor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x