Antena Căutare

O mamă şi trei copii, de urgență la spital după ce au mâncat peşte congelat din comerț. Au fost diagnosticaţi cu botulism

Femeia în vârstă de 38 de ani și cei trei copii au ajuns în stare gravă la spitalul din Roman, unde au fost diagnosticați cu botulism. Familia consumase pește congelat din magazin.

O mamă şi trei copii, de urgență la spital după ce au mâncat peşte congelat din comerț. Au fost diagnosticaţi cu botulism Galerie
O mamă şi trei copii, de urgență la spital după ce au mâncat peşte congelat din comerț. Au fost diagnosticaţi cu botulism | Shutterstock

Patru persoane au fost spitalizate în stare gravă după ce au consumat pește congelat achiziționat de la un magazin local. Pentru că Secția de Boli Infecțioase de la Roman nu are gardă, mama și cei trei copii au fost transportați la Bacău, potrivit ziare.com și stiripesurse.ro.

Citește și: O româncă a obținut ilegal parafă de medic veterinar. Ce să faci dacă pe carnetul de sănătate al animalului tău este parafa ei

O femeie și trei copii au ajuns la spital cu simptome de botulism, după ce au consumat pește congelat din magazin

Femeia în vârstă de 38 de ani, alături de copiii ei, două fetițe de 11, respectiv șapte ani și un băiețel de șase ani, au fost aduși în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Roman, unde s-a stabilit diagnosticul de botulism, potrivit Monitorul de Neamț, citat de sursele menționate mai sus.

Din primele informații, familia a ajuns la spital cu diaree, grețuri și vărsături. Cei patru s-ar fi îmbolnăvit cu botulism, după ce au mâncat pește congelat cumpărat de la un magazin din comuna Oniceni.

„În cursul nopții de 7/8 aprilie au fost aduși la Spitalul din Roman un adult și trei minori cu diaree, grețuri, vărsături, pacienții provenind din aceeași familie. Erau stabili, afebrili asociind diareia cu un consum de pește congelat. Fiind o diaree colectivă și la Roman neavând gardă la Boli Infecțioase s-a luat decizia transferării lor la Spitalul Județean Bacău.”, a declarat dr. Maria Andrici, managerul Spitalului Roman, potrivit surselor citate.

Ulterior, autoritățile din Neamț au deschis o anchetă epidemiologică, iar primarul comunei Oniceni, de unde au fost aduși cei patru bolnavi, s-a dus la toți comercianții din satul Solca pentru a le cere să nu mai vândă pește congelat.

Ce este botulismul

Botulismul este o boală rară, dar foarte gravă, provocată de toxina eliberată de bacteria neurotoxina botulinică. Omul o poate lua prin consumarea de alimente contaminate sau dacă o rană deschisă ajunge în contact cu sporii bacteriei botulinice.

Dacă nu se tratează la timp, infecția duce la eliberarea unei cantități de toxine botulinice și poate provoca paralizie, dificultăți severe de respirație și chiar decesul.

Citește și: Ce ouă nu trebuie să cumperi sub nicio formă! La ce să fii atent atunci când mergi la cumpărături

O româncă a obținut ilegal parafă de medic veterinar. Ce să faci dacă pe carnetul de sănătate al animalului tău este par... A refuzat să poarte rochia de mireasă pe care sora ei i-a făcut-o, iar familia a rupt legătura cu ea. De ce nu a vrut să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x