Antena Căutare

Carnea de pui poate fi înlocuită cu succes. Ce aliment poate fi consumat în perioada postului în locul preparatelor interzise

Postul Crăciunului a început de o săptămână, iar credincioșii se gândesc la variantele care pot înlocui alimentele interzise din această perioadă. Carnea poate fi unul dintre cele mai grele alimente de înlocuit, însă există câteva variante care să îi bucure pe cei care țin post sau vor să o înlocuiască.

Imagine cu o femeie care refuză să mănânce carne de pui. Galerie
Carnea de pui poate fi înlocuită. | Shutterstock

În această perioadă printre alimentele interzise regăsim ouăle, produsele lactate și carnea. Toate alimentele de origine animală sunt considerate a fi interzise și de evitat în perioada oricărui post, iar acest aspect reprezintă o problemă mare pentru majoritatea românilor care nu știu cum să-și mențină o alimentație bogată și sănătoasă în același timp.

Medicii nutriționiști vin în ajutorul persoanelor care își doresc să renunțe la carne fie pentru că țin post, fie din motive personale. Există numeroase variante care pot să înlocuiască cu succes carnea indifirent de la animalul de la care aceasta provine. În cazul cărnii de pui există o variantă foarte accesibilă și apreciată de cei care o consumă în mod normal.

Citește și: Un cheeseburger uitat de aproximativ trei ani a fost găsit aproape intact. Cine și unde l-a găsit

Cu ce aliment poate fi înlocuită carnea de pui

Carnea de pui este în topul preferințelor românilor încă de pe cele mai vechi timpuri. Fiind o carne ușoară, albă și versatilă, aceasta poate fi gătită foarte ușor sub forma a mai multor preparate precum: ciorbe, supe, salate și mâncare tip fast-food. Ușurința cu care carnea de pui se gătește reprezintă un mare avantaj pentru oameni, deoarece procesul de preparare a acesteia nu necesită foarte mult timp și efort.

Românii fiind obișnuiți să consume carne de pui la cel puțin o masă din zi, consideră că în perioada postului le este puțin mai greu să renunțe la consumul acesteia, căutând variante de înlocuire.

Citește și: Ce alimente ar fi mai bine să cumpărăm decât să pregătim în casă. Un nutriționist celebru dă peste cap regulile gospodinelor

Conform nutriționiștilor, cea mai bună alternativă pentru înlocuirea cărnii de pui este consumul ciupercilor. Acestea vin în mai multe tipuri ale căror arome și texturi pot fi foarte diferite în funcție de specia din care fac parte.

Gustul nu este unul asemănător, însă ciupercile sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra organismului care se regăsesc de cele mai multe ori și în carne, dar și pentru gustul delicios pe care acestea îl au.

Citește și: Șapte produse noi se adaugă pe lista alimentelor cu preț plafonat. Ce nu se mai scumpește în perioada următoare

Ciupercile pot fi integrate cu ușurință în meniurile de post pentru că sunt la fel de versatile și nu necesită un timp de preparare foarte îndelungat. Pe lângă beneficiile pe care ciupercile le aduc organismului uman, acestea vin și cu un gust savuros și consistență.

„Ciuperca, o legumă cu gust de pui. Deși conțin doar 2% proteine, multă lume consideră ciupercile o alternativă pentru carne, mai ales în timpul postului. Fie că sunt cultivate sau culese din pădure, ciupercile dau savoare și consistență în orice fel de mâncare- de la paste și orez, până la salate și sosuri. Nu trebuie să mai ținem cont de sezon, găsim ciuperci tot timpul anului, iar pentru cele sălbatice putem apela și la varianta congelată. Deși varietatea “champignon de Paris” este cea mai consumată, nu uitați de gălbiori, ghebe, hribi sau pleurotus, sunt la fel de delicioase! Ce trebuie să știm despre ciuperci? Că se comportă ca un burete, absorb rapid apa sau uleiul în care sunt gătite”, a scris Medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina personală de Facebook.

Citește și: Care sunt alimentele de bază care pot înlocui zahărul fără să-i fie sesizată lipsa. Alternativele sunt chiar mai sănătoase

Ciupercile conțin multe vitamine, minerale și antioxidanți care au un impact semnificativ asupra stării de sănătate. Conținutul scăzut de calorii este un avantaj, iar majoritatea persoanelor le consumă chiar și atunci când țin diete pentru slăbit.

Locuitorii unui oraș sunt terorizați de un sunet insuportabil. Autoritățile sunt depășite în elucidarea misterului... Tripleții abandonați la naștere au fost adoptați de o mamă și de fiica ei. Cine sunt femeile care au făcut gestul impres...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x