Antena Căutare

Standard&Poor's: Liderii europeni sunt dezbinati si cu un pas in urma crizei

Liderii europeni sunt dezbinati si mereu cu un pas in urma crizei datoriilor de stat, insa Banca Centrala Europeana a actionat decisiv pentru stabilizarea pietelor de credit si are un rol „constructiv”, a declarat un director al agentiei Standard&Poor's, conform agentiei Bloomberg.

Actiunile anticriza ale politicienilor europeni nu au tinut pasul cu riscurile, iar pactul fiscal convenit in decembrie la initiativa cancelarului german Angela Merkel si presedintelui fracez Nicolas Sarkozy nu este o realizare semnificativa, considera reprezentantul agentiei de rating.

Analistii S&P considera ca riscurile generate de criza sunt tot mai amenintatoare.

Acestea sunt inclinate catre inrautatire, conform prognozelor aceleiasi agentii, pe o perioada de pana la doi ani. Astfel, sunt posibile si noi retrogradari.

Liderii europeni fac eforturi pentru a mentine zona euro in formula actuala, dupa ce criza a lovit Grecia, Portugalia, Irlanda si, mai nou, Italia si Spania.

Sursa: Antena3

Grecia, tot mai aproape de faliment... S&P: Ratingul Fondului European de Stabilitate Financiara, retrogradat la "AA+"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x