Antena Căutare

Cea mai mare floare din lume a fost descoperită. Are petale enorme! Cum miroase și unde a fost găsită - FOTO

O floare uriaşă, cu diametrul de 111 centimetri, a fost descoperită de o echipă de specialişti în conservarea mediului din Indonezia.

Cea mai mare floare din lume a fost descoperită. Are petale enorme! Cum miroase și unde a fost găsită - FOTO Galerie
Rafflesia tuan-mudae.

Uriaşa Rafflesia tuan-mudae este o floare roşie cărnoasă, cu pete albe asemănătoare unor băşici pe petalele sale enorme.

Această dimensiune depăşeşte recordul anterior, de 107 centimetri, stabilit de o floare găsită în urmă cu câţiva ani în aceeaşi regiune, în jungla din Sumatra de Vest.

„Aceasta este cea mai mare Rafflesia tuan-muda consemnată vreodată'', a declarat Ade Putra din cadrul Agenţiei pentru Conservare din Agam, Sumatra.

Floarea durează doar aproximativ o săptămână înainte de a se ofili, a precizat el.

Cea mai mare floare din lume a fost descoperită. Are petale enorme! Cum miroase și unde a fost găsită - FOTO

Rafflesia tuan-mudae.

Planta a fost numită Rafflesia după britanicul Sir Stamford Raffles, care a consemnat pentru prima oară un astfel de exemplar în Indonezia, la începutul secolului al XIX-lea.

Specia creşte în mai multe ţări din Asia de Sud-Est, inclusiv în Filipine, unde a fost observat un exemplar cu un diametru de 100 de centimetri.

Inflorescenţa plantei parazitare, uneori denumită floarea-cadavru, imită duhoarea cărnii putrede pentru a atrage insectele, notează sursa citată. Un miros similar este răspândit şi de Amorphophallus titanum din Indonezia, o floare în formă de falus, ce poate atinge înălţimi de până la trei metri.

Spectacol în Eforie Sud. Zeci de lebede au ieșit în golf și au creat o imagine inedită pentru toți turiștii... Are 44 de ani și este însărcinată cu cel de-al 22-lea copil! A povestit cum se descurcă. „Este minunat când aduci un nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x