Antena Căutare

A fost dezlegat misterul reproducerii fara mascul

Potrivit unor descoperiri recente, un sarpe a nascut la 5 ani distanta de momentul imperecherii. Cercetatorii studiaza vietuitoarele care pot da nastere fara a avea nevoie de un mascul!

Studiul, publicat in Jurnalul Biologic al Societatii Linnean, prezinta detalii despre prima nastere a unei femele virgine de sarpe. In cazul acesta, femela nu s-a imperecheat vreodata, demonstrand faptul ca serpii si alte animale pot sa se reproduca singure sau sa depoziteze sperma in organism pentru o lunga perioada de timp.

S-a observat ca reproducerea fara partener, numita stiintific partenogeneza, are loc in mod natural la toate vertebratele, exceptand mamiferele.

Cercetatorii au facut un test pe o femela sarpe care nu a mai avut contact cu vreun mascult timp de 5 ani. Aceasta a dat nastere la 19 pui perfect sanatosi. Se pare ca femela a depozitat sperma intr-un organ special din uter.

Pestii, pasarile, amfibiile, insectele si alte reptile pot, de asemenea, sa depoziteze sperma pentru o lunga perioada de timp.

Sursa: foxnews.com

FOTO: hepta.ro

Un nou sport extrem? Un tanar din America sustine ca a facut surf pe spatele unui rechin... VIDEO! A scapat cu viata dupa ce a cazut de la peste 300 de metri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x