Antena Căutare

Ai curățat cartofii greșit până acum. A apărut o nouă metodă, mai eficientă, care face furori în mediul online

Internauții au rămas surprinși de felul în care o femeie de pe TikTok le-a arătat cum să curețe cartofii mult mai eficient.

curatat cartofi de coaja
Ai curățat cartofii greșit până acum. A apărut o nouă metodă, mai eficientă, care face furori în mediul online | Profimedia

Asta le-a schimbat percepția despre tot ceea ce știau până acum. Noua tehnică, apărută în mediul online, îți poate economisi mai mult timp.

Citește și: Cum se taie ceapa folosind o furculiță. Mod rapid de-a toca julien sau fideluță

Nu vei mai face asta, după ce vei vedea trucul. Cum poți curăța cartofii mai ușor

Când cureți cartofii, probabil că nu te gândești la felul în care îi cureți, ci mai degrabă vrei să-i gătești și să-i mănânci cât mai repede, ceea ce nu-i neapărat greșit.

Jenni, o utilizatoare constantă de TikTok, le-a împărtășit fanilor tehnica sa de a curăța cartofii, care o ajută mult mai mult la gătit și la timp. Mulți dintre internauți nu aveau nicio idee la ce urma să vadă în filmuleț, scrie Mirror.co.uk.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„De obicei, când folosești răzuitoarea de cartofi poți crede că doar în jos poți să tai cu lama, însă dacă folosești ambele direcții, de sus în jos și viceversa, vei observa că poți să decojești foarte repede suprafețe mai mari”, a explicat ea în videoul postat pe rețeaua socială.

Citește și: Cum scapi de condens și de mucegaiul de pe perete sau de la geam. Plante care te fac să renunți la soluțiile de curățat

Ea i-a întrebat pe internauți dacă știau despre asta sau dacă folosesc în continuare metoda veche.

Oamenii au rămas uluiți de truc și nu au ezitat să lase comentarii: „De aceea avem nevoie de cursuri de gătit în liceu! Cum de aflu asta la 26 de ani?”, a scris cineva.

„Am pus la îndoială tot ceea ce fac acum în viață”, a adăugat un alt utilizator.

Citește și: Cum cureți caloriferul, în mod corect. Așa scapi de mirosurile neplăcute din casă și ai mai multă căldură

Ce valoare nutrițională au cartofii

Cartofii conțin vitamine și minerale, incluisv vitamina C și potasiu, iar consumul lor poate aduce beneficii pentru sănătate, însă depinde de modul în care sunt gătiți cartofii, scrie Healthline.

Cartofii gătiți în coajă sunt o sursă bună de vitamine și de minerale, fiind compuși în mare parte din carbohidrați și conținând aporturi moderate de proteine și de fibre.

Citește și: Cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie. O mâncare simplă și delicioasă

Este de evitat să consumi părțile încolțite de la cartofi pentru că sunt toxice. De altfel, evită cartofii gătiți la temperaturi mari, cum sunt cei prăjiți sau făcuți la cuptor sau în friteuză, deoarece conțin acrilamidă, o substanță toxică pentru sănătate.

De preferat, este să consumi cartofi fierți sau făcuți la cuptor (întregi sau tăiați). Coaja ajută cartofii să păstreze din majoritatea nutrienților.

Ce se întâmplă când îi dai lumină de la lumânarea ta altei persoane, de Înviere, în Biserică... Test de inteligență. Doar persoanele cu un IQ ridicat pot găsi litera diferită în doar 11 secunde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x