Antena Căutare

Caini antrenati pentru "vanatoarea" de trufe, in padurile din Romania!

Stiati ca diamantele cresc in padure, pe radacinile unor copaci? Bineinteles ca nu vorbim despre nestematele pe care doamnele si domnisoarele le poarta cu mandrie, ci despre diamantele care nu lipsesc din farfuriile gurmanzilor: trufele. Dar nu e deloc usor sa le gasesti, fara un caine special antrenat pentru asta.

Ea este Riti, o catelusa plina de viata care alearga prin padure. Daca aveti impresia ca se joaca, va inselati amarnic. Riti munceste! Cauta diamantele pamantului, trufele.

Pentru ea este.. "trufa la ureche" acum. A avut nevoie insa de un antrenament greu pentru a ajunge sa gaseasca ciupercile pentru care oameni scot bani grei din buzunar.

Daca pana de curand, doar Franta si Italia erau considerate regatele trufelor, acum si Romania a inceput sa fie apreciata pentru aceste ciuperci.

Ploile de anul acesta au inmultit numarul trufelor, dar le-au scazut pretul. Daca anul trecut, un kilogram se vindea cu pana la 4000 de euro, acum, pretul abia ajunge la 400 de euro.

Trufa este diamantul negru al bucatariei. De altfel, sotii Ceausescu obisnuiau foarte des sa le ceara bucatarilor lor sa le pregateasca specialitati culinare ce contineau aceasta ciuperca.

Bucatarii ne spun insa ca orice gospodina poate gati cu trufe. Merge foarte bine cu paste proaspete facute in casa, supe creme, chiar si la carne sau peste.

In ultimele luni, Romania a exportat tone intregi de trufe negre. Iar acum abia a inceput sezonul trufelor albe.

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: "Gemenii sunt plini de energie si de voie buna!"... Salt EXTREM! O tanara a sarit intr-o masina aflata in miscare... dintr-un AVION!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x