Antena Căutare

Care este cel mai bun loc pentru depozitarea cartofilor. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta

Cartofii sunt unele dintre cele mai iubite legume, dar mulți dintre noi nu știu unde și cum să îi depoziteze corect ca să nu se strice.

imagine cu niste cartofi varsati dintr-un sac pe o masa de lemn si niste coji de cartofi langa Galerie
Iată care este cel mai bun loc din casă pentru depozitarea cartofilor, conform specialiștilor. | Shutterstock

Cartofii se pot păstra bine foarte mult timp dacă sunt depozitați corect. Astfel nu va fi nevoie să cumperi un nou sac de cartofi săptămânal dacă știi cum să ai grijă de alimentele tale.

Această legumă este una versatilă care poate fi integrată în foarte multe rețete din multe culturi. Atunci când cumpărăm cartofi, avem tendința să îi punem la păstrare într-un loc întunecat.

De ce cartofii se strică atât de repede

De cele mai multe ori, cartofii care ne rămân după ce gătim sunt aruncați într-un dulap întunecat, alături de ceapă. Dulapul de bucătărie sau cămara întunecată sunt, de regulă, locurile potrivite pentru depozitarea legumelor care cresc în pământ.

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești! Prețul din piețe îi poate lua prin surpindere pe mulți

Cu toate acestea, dacă vrei să păstrezi cartofii proaspeți pentru o perioadă mai lungă, trebuie să îi depozitezi într-un alt loc.

Atunci când cumperi un sac de cartofi, ei vor rămâne proaspeți pentru aproximativ două săptămâni dacă folosești acest truc.

Kate Hall, expertă în alimentație și fondatoarea The Full Freezer, a dezvăluit pentru Express.co.uk că cel mai bine cartofii se păstrează și rămân proaspeți în frigider, contrar așteptărilor.

Dacă sunt depozitați în frigider, cartofii nu vor încolți și nici nu vor degera, așa cum mulți tind să creadă.

Cum se depozitează corect cartofii

Kate Hall a mai explicat că la începutul anului 2023 Agenția de Standarde Alimentare din Marea Britanie a publicat acestă nouă indicație cu privire la depozitarea cartofilor.

Citește și: Varza cu ouă. E mai gustoasă decât carnea dacă respecți fiecare pas al rețetei. Ce trebuie să faci

Deși ani de-a rândul majoritatea oamenilor au păstrat cartofii în cămară, debara sau dulap de bucătărie, este dificil acum să fie schimbat acest obicei.

Prin depozitarea cartofilor în frigider, aceștia se vor păstra fresh mai mult timp. Cu toate acestea, mai trebuie respectată o indicație. Cartofii trebuie spălați și uscați înainte să fie puși la rece pe raft. Dacă sunt depozitați având coaja încă umedă, riscul ca ei să se strice este foarte mare.

Pentru a preveni apariția umezelii de la alte alimente depozitate în frigider, este indicat să pui hârtie de bucătărie absorbantă pe raftul unde urmează să îi așezi. Astfel, cartofii vor rezista până la 4 săptămâni.

Citește și: Alertă alimentară! Dr. Oetker a retras un produs de pe piață, deoarece conține toxine de mucegai

Cartofii trebuie depozitați singuri pe raft sau într-o cutie de plastic deoarece ei eliberează etilenă, o substanță care poate duce la stricarea altor fructe și legume. Tocmai de aceea nu este indicat să ții cartofii lângă ceapă, mere sau alte alimente asemănătoare.

Tânără celebră pe platformele pentru adulți, dată în urmărire pentru ipostaze „prea îndrăznețe”. Cum a putut să apară pe... „Acum mă consideră vinovată” O femeie a plătit factura lunară la apă pentru tot blocul timp de 10 ani. Cum s-a ajuns aic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x