Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă mănânci banane în fiecare zi. Consumul zilnic are un efect neașteptat. Ce poți să pățești

Specialiștii au dezvăluit ce se întâmplă dacă mănânci banane în fiecare zi, pe stomacul gol. Consumul zilnic are un efect imediat asupra sănătății.

imagine cu un ciorchine de banane Galerie
Rămâi uimit dacă descoperi ce efecte pot avea bananele în organimsul uman | sursa foto: Profimedia

Bananele sunt unul dintre cele mai consumate fructe nu doar de către români, ci și de alte nații. Fructul sățios, cu textură moală, este adesea folosit ca gustare, dar și la micul dejun, la salate de fructe, pentru cocktailuri de fructe sau milkshake.

Descoperă în rândurile de mai jos ce se întâmplă dacă mănânci banane în fiecare zi, pe stomacul gol. Efectele nu vor întârzia să apară.

Ce se întâmplă dacă mănânci banane în fiecare zi, pe stomacul gol. Consumul zilnic are efecte neașteptate

Cel mai rapid și sănătos mod de-a servi micul dejun sau o gustare este să optezi pentru un fruct bazic. Totuși, dacă mănânci banane zilnic, efectele se vor vedea în organismul tău imediat. Specialiștii în sănătate și nutriție au analizat atent efectele pe care le au aceste fructe exotice, daacă sunt consumate zilnic.

Citește și: De ce nu trebuie să arunci cojile de banane. 10 întrebuințări la care nu te-ai fi gândit

„Bananele sunt excelente din punct de vedere nutritiv și costul lor este unul scăzut, pe care și-l permite toată lumea. Au un conținut ridicat de potasiu, o substanță esențială în buna funcționare a organismului, mai ales atunci când vine vorba despre reglarea PH-ului, reglarea nivelului de apă din corp, a tensiunii arteriale, a digestiei și a contracțiilor musculare. Nu este simplu să spui dacă este bine sau nu să mănânci banane în fiecare zi, dar există totuși anumite detalii ce trebuie luate în calcul”, a dezvăluit Jennifer Maeng, dietetician american.

Potrivit acesteia, pe măsură ce bananele se coc tot mai mult, cantitatea lor de fibre scade, ceea ce le face să fie mai puțin nutritive. Conținutul ridicat de zaharuri va influența glicemia și va da chiar o stare oboseală, așa că va trebui să te gândești de două ori atunci când vrei să consumi un fruct foarte copt în toiul zilei, atunci când ai treabă. Nutriționistul recomandă să mâncăm bananele atunci când sunt mai puțin coapte și au o culoare galben deschis.

Citește și: Ea e tânăra care mănâncă 120 de banane pe săptămână. Rebecca Rosenberg a spus ce s-a întâmplat cu corpul ei după un timp

Totuși, ce se întâmplă dacă mănânci banane pe stomacul gol în fiecare zi? Potrivit nutriționistului, acest lucru nu este neapărat unul benefic pentru organism, iar efectele pot da reale bătăi de cap.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru senzația de oboseală pe care o pot da, bananele coapte bine ar putea să fie consumate mai degrabă seara, pentru a grăbi senzația de somn.

„Uneori, corpul poate produce prea multă insulină după ce ai consumat banane sau un mic dejun ce include și un astfel de fruct. Acest lucru va face ca glicemia să scadă prea mult și rapid, ceea ce va duce la apariția poftei de dulce, căci organismul va încerca să își regleze astfel nivelul de zahăr. Pentru a preveni asta, poți consuma banane în fiecare zi, combinându-le cu unt de arahide sau punându-le într-un shake proteic”, a mai dezvăluit celebrul nutriționist.

Așadar, chiar dacă are un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale, cei care consumă banane în fiecare zi trebuie să fie atenți și la efectele „adverse”.

Femeia care a fost în comă 3 luni a descoperit că viața ei s-a schimbat complet când s-a trezit. Ce se întâmplase cu iub... Un avion civil a intrat neautorizat în spaţiul aerian al României. Ce s-a întâmplat și despre ce a fost vorba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x