Antena Căutare

O româncă a găsit această creatură în propria grădină. Cât de periculoasă e și ce au sfătuit-o imediat internauții să facă

O femeie din România a găsit o vietate portocalie în propria grădină și a fost îngrozită. Aceasta a pozat creatura și a întrebat internauții ce este.

creatura portocalie pe o terasa langa care e iarba Galerie
O femeie din România a găsit o vietate portocalie în propria grădină și a fost îngrozită. Aceasta a pozat creatura și a întrebat internauții ce este. | Grup Facebook

Pe un grup dedicat trucurilor folosite în gospodărie, o femeie, Iuliana, a întrebat ce este creatura pe care a găsit-o în grădină. Imediat, răspunsurile au început să curgă.

Citește și: Adevărul despre femeia care a fost promovată ca fiind „alien”. Ce încearcă, de fapt, să transmită cu înfățișarea sa

O româncă a găsit această creatură în propria grădină. Cât de periculoasă e și ce au sfătuit-o imediat internauții să facă

Iuliana s-a trezit cu vietatea portocalie, care seamănă cu un melc fără cochilie, în propria grădină. Surprinsă să o descopere, a vrut să știe ce este și cât de periculoasă poate fi.

”Roade ăsta tot”, a scris Daniela și autoarea postării a vrut să știe cum să procedeze pentru a nu o mai hrăni. ”Și ce să-i fac să n-o mai hrănesc?”, a întrebat ea.

Oamenii au sfătuit-o să folosească bobițe speciale din magazin. Se pare că bizara creatură este un limax, un melc fără cochilie, foarte dăunător pentru grădină.

”Limax... Sare sau granule de la farmacia veterinară și să nu îi mai măturați când sunt morți. Vin cei vii și mănâncă din cei morti și mor la rândul lor.... Sunt dăunători ai leguminoaselor și atacă și via.... Noi așa am scăpat de ei...”, a sfătuit-o Ioana.

Mulți s-au plâns că limacșii le-au distrus cultura de legume. Iată ce se știe despre aceste vietăți.

Citește și: Un bărbat tăia o bucată de carne cumpărată din supermarket, când din ea a început să iasă ceva alb. Ce sunt firicelele bizare

Ce sunt limacșii și cât de periculoși sunt pentru om

Pagubele provocate de limacși pot fi maxime, întucât se hrănește cu răsaduri, tulpini și frunze. În afară de asta, prezența mucusului, a excrementelor precum și a limacșilor – vii sau morți – pe plante, va scădea valoarea acestora.

Cele mai mari pagube le provoacă în rândul culturilor de legume, plante ornamentale, căpșuni și la rapița cu semințe oleaginoase din grădinile domestice.

Limaxul ucigaș este hermafrodit și se înmulțește foarte repede. Cu o rezistență foarte ridicată, exemplarele tinere eclozează în același an și depășesc condițiile geroase cu temperaturi scăzute din timpul iernii.

Astfel, primăvara devreme ei vor provoca primele pagube. Precum și în cazul celorlalte specii, perioada cea mai favorabilă dezvoltării lor este anotimpul călduros, vara. La sfârșitul acesteia, ajung la maturitate sexuală și se reproduc, conform Axcela.

Citește și: A câștigat la loto, dar continuă să meargă la muncă. Motivul pentru care vrea să țină totul secret

Adevărul despre femeia care a fost promovată ca fiind „alien”. Ce încearcă, de fapt, să transmită cu înfățișarea sa... Un doodle special de la Google aniversează ziua națională a Austriei în 2023...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x