Antena Căutare

Rosalind Franklin, cea care a contribuit la descoperirea ADN-ului, sarbatorita de GOOGLE!

Google sarbatoreste 93 de ani de la nasterea biofizicienei britanice Rosalind Franklin, ale carei cercetari au contribuit la descoperirea structurii ADN-ului.

Logo-ul de astazi este reprezentat sub forma unei animatii. Astfel, a doua litera "o" din Google prezinta imaginea cercetatoarei britanice, in timp ce litera "l" a fost inlocuita cu imaginea structurii ADN-ului.

Biofiziciana Rosalind Franklin s-a nascut la Londra in 25 iulie 1920. Prin cercetarile sale, Rosalind Franklin a avut contributii esentiale la intelegerea structurilor moleculare ale ARN-ului (acidul ribonucleic), virusurilor, carbunelui si grafitului.

Ea este insa cunoscuta mai ales ca fiind "femeia care nu a primit premiul Nobel pentru contributia sa la descoperirea structurii ADN-ului". Rosalind Franklin a decedat in urma unui cancer ovarian, pe 16 aprilie 1958, la varsta de 37 de ani.

Foto: captura foto & wikipedia

Salvata de la inec, a murit muscata de rechin... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 25 iulie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x