Antena Căutare

Tu știi câți ani are câinele tău? Noua formulă pentru a calcula vârsta câinelui în anii umani

Oamenii de știință au obținut o perspectivă nouă asupra ceasului epigenetic care controlează modul în care îmbătrânesc câinii și au conceput o nouă formulă pentru a identifica exact ce vârstă are animalul nostru de companie.

Tu știi câți ani are câinele tău? Noua formulă pentru a calcula vârsta câinelui în anii umani
Vârstă câine

Cercetătorii au studiat metilarea ADN-ului, sau modificările chimice la anumite segmente de ADN, în genomele a 104 laboratori de recuperare, toate variind între patru săptămâni și 16 ani. Se pare că îmbătrânim în moduri similare, raportează echipa într-o lucrare publicată pe serverul de preimprimare bioRxiv.

La om, metilarea ADN - adăugarea de compuși organici numiți grupe metil la anumite segmente ale ADN-ului nostru - poate dezvălui impactul bolii, stilului de viață și geneticii asupra ADN-ului nostru. Folosind aceste informații, oamenii de știință au reușit să creeze un ceas epigenetic, pentru a înțelege mai bine cum îmbătrânim. Aceștia au aflat că alte animale precum șoarecii și lupii experimentează metilarea ADN-ului. Acum, folosesc această cercetare pentru a înțelege procesul de îmbătrânire pentru cel mai bun prieten al omului.

În cele din urmă, anumite regiuni ale genomului labrador și uman - zone cu rate mari de mutație - arată rate similare de metilare. Viața unui câine se sincronizează în mare măsură cu a noastră. Cățelușii și bebelușii încep să aibă dinți la vârste aproximativ echivalente, de exemplu.

Fie că ai un corbi pitbull, pug sau Pembroke Welsh, animăluțul tău va ajunge la pubertate în jurul a 10 luni și va muri probabil înainte de împlinirea vârstei de 20 de ani. Susceptibile la multe dintre aceleași boli legate de vârstă ca noi, cum ar fi cancerul, artrita și bolile de inimă.

Cercetătorii au conceput, de asemenea, o nouă modalitate de a calcula vârsta unui câine, dar este probabil mai complicată decât simpla înmulțire cu șapte. Pentru a calcula vârsta, va trebui să înmulțiți logaritmul natural al vârstei cățelului cu 16 și apoi adăugați 31. Iată ecuația:

16 x ln (vârsta câinelui tău în anii umani) + 31 = ?

Super simplu, nu? Dacă te întrebi de ce câinele tău în vârstă de doi ani are în jur de 40 de ani umani, se datorează faptului că ceasul său epigenetic bifează puțin mai repede decât al nostru, dar încetinește pe măsură ce îmbătrânește. Echipa speră să-și extindă cercetarea pentru a include specii de câini suplimentare și există o mulțime de alte echipe de cercetare care se scufundă în genomul unui câine pentru a debloca și mai multe secrete.

În Dubai a început să crească peștele în deșert, deși nu există mare sau lacuri! Cum a fost posibil... O partitură originală a lui Mozart, vândută la Paris pentru 372.500 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x