Antena Căutare

Un doodle special de la Google marchează Ziua Recunoștinței

Pe 23 noiembrie 2023, Google Doodle a marcat Ziua Recunoștinței, o sărbătoare națională în America de Nord. Descoperă detalii inedite despre acest eveniment!

Un doodle special de la Google marchează Ziua Recunoștinței
Un doodle special de la Google marchează Ziua Recunoștinței | Captură Google

Pe 23 noiembrie 2023, Google a decis să dedice un Doodle special unei zile cu semnificație. Mai precis, an de an, în cele mai multe state din America se celebrează Ziua Recunoștinței.

Citește și: Un doodle special de la Google marchează Ziua Independenței Libanului

Un doodle special de la Google marchează Ziua Recunoștinței

Ziua recunoștinței este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește (tradițional, lui Dumnezeu) pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se celebrează în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada), fiind o sărbătoare a familiei.

În Statele Unite, majoritatea firmelor (excepție fac magazinele mici) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu „Thanksgiving”, pentru a permite angajaților să se reunească cu familia.

În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoștinței, cu ocazia cărora defilează, de obicei, fanfare școlare. Mâncărurile tradiționale de Ziua Recunoștinței sunt: curcanul umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, piure de cartofi, porumb copt și plăcinta cu dovleac.

În Canada, Ziua Recunonștinței se sărbătorește în a doua zi de luni din octombrie și vine tot ca o mulțumire pentru recolta bogată din acel an.

Rădăcinile sărbătorii din Canada diferă de ale celei din SUA. Se spune că exploratorul englez, Martin Frobisher, încerca să găsească o cale spre Orient. Și pentru că nu a reușit, s-a stabilit în Canada. În anul 1578, el a ținut o ceremonie, în regiunea care astăzi poartă numele de provincia Terranova și Labrador, spre a aduce mulțumiri Cerurilor pentru faptul că a supraviețuit unei călătorii atât de lungi. De atunci, și alți coloniști sosiți ulterior au continuat tradiția începută de el.

Citește și: Google Doodle 21 noiembrie 2023 aniversează zilele de naștere a artistei Tomie Ohtake și a medicului chirurg Victor Chang

Iluzie optică virală! Poți să găsești bufnița din imagine? Pasărea nu este deloc ascunsă. Unde se află aceasta, de fapt... O româncă face senzație în Marea Britanie după ce a ales să devină șofer de TIR. Cine e și cum arată Loredana Zainea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x