Antena Căutare

Un elev de liceu a descoperit o planetă nouă, în trei zile! Puștiul de 17 ani i-a lăsat mască pe cei de la NASA

Un elev de liceu a reușit să facă o descoperire istorică, ce i-a uimit chiar și pe specialiștii de la NASA! Puștiul este acum vânat de cele mai bune facultăți din Statele Unite ale Americii!

Un elev de liceu a descoperit o planetă nouă, în trei zile! Puștiul de 17 ani i-a lăsat mască pe cei de la NASA Galerie
Wolf Cukier, elevul de liceu care a descoperit o planetă nouă

Aceasta este incredibila poveste a lui Wolf Cukier, un elev ce studiază la liceul Scarsdale din Statele Unite ale Americii. Puștiul de doar 17 ani, mare pasionat de astronomie, a reușit să câștige un stagiu de practică de două luni la NASA.

Totuși, nimeni nu se aștepta ca băiatul să facă o descoperire istorică! În cadrul stagiului de practică de la NASA, Wolf Cukier de 17 ani a fost pus să analizeze variațile luminii stelare, măsurate cu ajutorul unui satelit TESS.

Un elev de liceu a descoperit o planetă nouă, în trei zile! Puștiul de 17 ani i-a lăsat mască pe cei de la NASA

Wolf Cukier, elevul de liceu care a descoperit o planetă nouă

Wolf Cukier este acum vânat de marile universități americane

După doar două zile, elevul de liceu i-a anunțat pe toți că tocmai a descoperit o planetă nouă pentru omenire, dimensiunea acesteia fiind de aproape șapte ori mai mare decât cea a planetei noastre, Terra. Planeta a primit denumirea „TOI 1338 b”, iar cei de la NASA au anunțat totul în mod oficial, spre marea bucurie a băiatului.

Elevul a mărturisit că inițial a crezut că observă o simplă eclipsă, dar apoi și-a dat seama de importanța descoperirii sale.

Performanța băiatului a atras și atenția unor prestigioase facultăți din Statele Unite ale Americii, care și-au exprimat deja interesul de a-l avea ca student! Printre ofertele primite de Wolf se numără și cele de la Princeton, Stanford și MIT.

Povestea singurului extraterestru român: ”Bă, pe el! Să nu ne scape!” Au vrut să-l omoare cu furci și cu topoare!... El, poet în buletin, ea, logodnica lui Mihai Eminescu. Cum a cerut-o în căsătorie chiar înainte de împlinirea a 170 de a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x