Antena Căutare

Aria cercului. Formula simplă care i-a încurcat pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Unul a greșit, altul a tăcut

Inginerul Viorica Dăncilă și profesorul de fizică Klaus Iohannis au fost încurcați, timpul celor două dezbateri paralele de marși seara, de o formulă banală: aria cercului.

Aria cercului. Formula simplă care i-a încurcat pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Unul a greșit, altul a tăcut
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, încurcați de aria cercului | Mediafax

Viorica Dăncilă, canditatul PSD la alegerile prezidențiale 2019, a afirmat în timpul campaniei electorale că a dat meditaţii gratuite la matematică. În acest context, în timpul dezbaterii de marți seara, aceasta a fost întrebată, de unul dintre jurnaliștii prezenți, cum se calculează aria unui cerc. O oră mai târziu, Klaus Iohannis a primit aceeași întrebare.

Viorica Dăncilă a afirmat surâzând că aria cercului este „raza la pătrat”. „Aria cercului este egală cu π înmulţit cu raza la pătrat”, a corectat-o jurnalista care i-a adresat întrebarea de matematică.

Candidatul PSD i-a dat dreptate imediat şi i-a replicat că înţelege de ce i-a fost adresată întrebarea, pentru a fi verificată dacă într-adevăr a dat meditaţii la materia şcolară amintită şi a adăugat „π înmulţit cu raza la pătrat. Vă stau la dispoziţie după terminarea dialogului”.

La o oră distanţă de la evenimentul susţinut de Dăncilă, unul dintre ziariştii prezenţi la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, i-a menţionat în treacăt care a fost încurcătura contracandidatei sale, şi i-a transmis că dacă vrea să spună el, care a dat de asemenea meditaţii la fizică, care este răspunsul corect la întrebarea de matematică. Reacţia lui Iohannis a fost doar mimică, zâmbind şi trecând mai departe la altă întrebare, ignorând cu totul sugestia ziaristului.

LIVE TEXT. Klaus Iohannis, pus la zid de un student: „De ce nu ați invitat jurnaliști care să vă pună întrebări incomode... Fifor: Am avut până două dezbateri - una reală, cu Viorica Dăncilă şi o mascaradă, cu Iohannis. Putem avea o Românie con...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x