Antena Căutare

Basescu: Romaniei ii va fi foarte greu sa sustina financiar un deficit de 3%

Presedintele Traian Basescu a declarat, inainte de plecarea la Bruxelles, pentru Summit-ul PPE si Consiliul European de toamna, ca Romaniei ii va fi foarte greu sa sustina financiar un deficit de 3% din cauza dobanzilor foarte mari care se percep la credite.

"Toate analizele pe care le-am facut si cu domnul prim-ministru si cu Ministerul de Finante ne arata ca, datorita conditiilor de crestere a costului finantarii, practic ar fi extrem de greu sa sustinem financiar un deficit de 3%, datorita dobanzilor foarte mari care se percep acum la credite si datorita lipsei banilor", a declarat presedintele.

Băsescu a criticat şi lipsa de hotărâre a liderilor europeni, in mod special in cazul Greciei, fapt ce are efecte nu doar asupra Greciei.

"Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor europeni din zona Euro", a declarat presedintele.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

VIDEO! Somn de voie la Consiliul National PSD - Vezi aici cine a adormit!... Traian Basescu pune la zid UE: Romania nu e in zona Euro si nu poate plati la nesfarsit pentru aceasta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x