Antena Căutare

Dan Sova despre cresterea salariilor: Vreau sa le dea 40%, nu 5%, pentru ca e dreptul lor

Dan Sova a atras atentia luni seara asupra neregularitatilor pe care le presupune anuntata crestere de 5% a salariilor si pensiilor. Acesta spune ca legea asumata de Putere nu prevedea o cresterea a salarilor in primele 6 luni.

"In viziunea economica a USL nu scrie ca venim la putere cresc salariile. Domnul Tantos Barna omite un lucru foarte important: in legea fiscalitatii scrie ca in primele 6 luni salariile nu se pot mari. Ar fi foarte greu pentru domnul Boc sa explice cum ar putea plati 5% unor oameni, in timp ce altora cu hotarari irevocabile nu le poate plati. Masura taierii era temporara pana in 2010. Ce ar inseamna daca v-ati asuma legea salarizarii unitare pe care ei si-au asumat-o, ar trebuie s-a creasca salariile cu 15%", a spus Sova.

Senatorul PSD a atras atentia asupra altor atentionari din partea unor oficiali.

"Domnul Jeffrey Franks a spus Guvernului ca nu toti banii pe care i-ati taiat nu s-au dus acolo unde trebuie. Cuplata cu declaratia ambasadorului SUA care a spus ca investitorii americani nu vin in Romania fara spaga e foarte rau", a completat senatorul.

In final, pesedistul a atras atentia asupra cresterii reale care ar trebui aplicata salariilor, 40%, si nu 5%, conform legii asumate de Putere.

"Noi vom face tot posibilul daca venim, dar nu avem acces la cifre. Nu mai intereseaza efectul electoral. Vreau sa le dea tot, nu 5%, ci 40% pentru ca e dreptul lor", a incheiat Dan sova, senator PSD.

Foto: olt-news.ro

IMAS: 92% dintre romani nu au incredere in presedintele Traian Basescu... VIDEO! Jeffrey Franks si Sorin Blejnar, filmati "in hora" la Busteni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x