Antena Căutare

Legea referendumului a fost modificata

Guvernul s-a reunit joi seara, la ora 18, pe ordinea de zi figurand modificarea prin ordonanta de urgenta a legislatiei privind referendumul pentru demiterea din functie a presedintelui.

UPDATE 22.40: Ordonanta de urgenta prin care Guvernul a modificat Legea referendumului, stabilind ca presedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor participanti, a fost publicata in Monitorul Oficial.

UPDATE 19.20: Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul modifica legea referendumului a fost acceptata de judecatorii Curtii Constitutionale.

UPDATE 19.08: Guvernul a aprobat OUG privind modificarea legii referendumului.

UPDATE 18.10: Sedinta extraordinara de Guvern a inceput.

UPDATE 17:10: Potrivit unor surse din Executiv, citate de Antena 3, guvernul va aproba OUG privind schimbarea legii referendumului.

Legea referendumului ar putea fi modificata printr-o ordonanta de urgenta, care va stabili ca presedintele poate fi demis mai usor. In prezent, legea prevede ca seful statului poate fi demis prin votul a 50% plus 1 din numarul alegatorilor. Prin modificarea legii referendumului, presedintele ar putea fi demis cu votul a 50% plus 1 din numarul votantilor.

Victor Ponta a confirmat informatia si a precizat ca va analiza si ultimele date ale recensamantului, aratand ca la alegeri inca sunt folosite liste electorale ca in 2002, cu trei milioane de locuitori in plus.

FOTO: Intact Images

Dan Voiculescu il da in judecata pe Traian Basescu pentru afirmatii defaimatoare... Sustinatorii PDL au protestat in Piata Revolutiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x