Antena Căutare

Intalnirea Ponta-Monti: Italia doreste un calendar clar pe tema aderarii Romaniei la Schengen

Premierul Victor Ponta s-a intalnit, miercuri, cu omologul sau italian, Mario Monti. In urma intrevederii, Italia a anuntat ca sustine aderarea Romaniei la spatiul Schengen, insa doreste stabilirea unui termen clar in acest sens.

"Premierul Mario Monti isi doreste sa fie stabilita o perspectiva clara de aderare, conform deciziilor luate la Consiliul European desfasurat in martie", se arata intr-un comunicat al Guvernului italian, in pagina online a agentiei AGI, citata de Mediafax.

"Intrevederea a fost o ocazie de confirmare a starii excelente a relatiilor dintre Italia si Romania, atat pe plan bileteral, cat si in context european si international. Premierul Monti si Victor Ponta au evaluat dinamismul relatiilor economice italiano-romane, stabilind ca exista potentialul dezvoltarii in continuare a relatiilor bilaterale. Cei doi premieri au avut un schimb de idei privind politicile adoptate de cele doua guverne pentru garantarea stabilitatii macroeconomice si promovarea cresterii economice", continua comunicatul Guvernului italian.

"In privinta tematicilor europene, premierul Monti si Victor Ponta au examinat rezultatele Consiliului European desfasurat pe 18 si 19 octombrie, din perspectiva garantarii zonei euro si Uniunii Europene in general stabilitatea necesara depasirii actualelor dificultati. Au fost luate in considerare si perspectivele negocierilor privind bugetul plurianual al UE. Premierul Monti si-a exprimat speranta ca Romania va aplica rapid recomandarile formulate de Comisia Europeana in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, instrument conceput pentru inregistrarea de progrese in materie de reforma judiciara, combatere a coruptiei si criminalitatii organizate", precizeaza Guvernul italian.

FOTO: EPA / Intact Images

Gigi Becali, impresionat de luxul din Casa Poporului: "Eu chiar stau cu drag in Parlamentul asta"... Basescu: "Nu mai vindem cei 10% din Petrom. Am fost norocosi ca nu am vandut in 2011"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x