Antena Căutare

Vor curge amenzile! Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: „Perioada de mustrare a trecut!”

Premierul Ludovic Orban, declarații după ședința de Guvern. Ce se va întâmpla, în următoarele zile, în contextul nerespectării măsurilor impuse pe timpul stării de alertă?

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică seară, că a convocat, pentru luni dimineaţă, şedinţe ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernului, spunând că acestea sunt necesare pentru a derula toate procedurile pentru instituirea stării de alertă.

Citește și:

„Vom interveni și vom impune restricții!” România s-ar putea întoarce în izolare! Ministrul Sănătății, vehement, după evenimentele din ultimele 48 de ore

„Am luat decizia de convoca Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (luni - n.r.) la 7,30 dimineaţa şi de a convoca şedinţa de Guvern la ora 8. Şedinţa CNSU şi şedinţa de Guvern sunt necesare pentru a derula toate procedurile stabilite în Legea 55 pentru instituirea procedurii stării de alertă în baza legii”, a anunţat Orban, duminică seară, la finalul unei şedinţe de lucru organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și:

Cum se completează CORECT noua declarație pe proprie răspundere. Ce trebuie bifat, pentru ieșirea din zonele metropolitane. Amenzile lasă urme în buzunar!

Premierul a spus că toate instituțiile abilitate vor fi pe teren și vor impune aplicarea legii.

Ludovic Orban a subliniat că terasele vor rămâne închise.

„Legea am trimis-o la Parlament la momentul potrivit, chiar anticipând faptul că se va da o decizie de către CCR privitoare la Ordonanța 21. Noi am avut la dispoziție aplicarea anumitor categorii de amenzi și în condițiile stării de alertă care nu a avut la bază legea în vigoare.

Citește și:

Anunț oficial: Amendă de până la 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, în timpul stării de alertă. Când încep sancțiunile?

E o perioadă de timp în care am spus că oamenii trebuie informați privitor la noile măsuri pe care le-am luat, la regulile care există în mijloacele de transport în comun, însă acestă perioadă de mustrare a trecut - începând de marți, după declarea stării de alertă prin hotărâre de guvern, toate instituțiiile implicate vor asigura aplicarea legii”, a spus Orban.

Consecințele relaxării: Ședință de urgență la Guvern! Premierul Ludovic Orban, noi decizii privind restricțiile din star... De când se dau amenzi în timpul stării de alertă? Ludovic Orban, gafă, în direct: „Îmi puneți întrebări deranjante”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x