Antena Căutare

Orban: Este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că există un proiect de ordonanţă de urgenţă care să reglementeze concret situaţia în care se ajunge la alegeri parlamentare anticipate. "La ora actuală în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate, se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc că termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului este de 90 de zile, ca atare este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate", a spus el.

Întrebat despre un proiect de ordonanţă de urgenţă privind alegerile anticipate, Orban a spus că există un astfel de proiect.

"Împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă, a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile anticipate, alegeri parlamentare anticipate. La ora actuală în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate, se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului este de 90 de zile, ca atare este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate", a afirmat Orban.

El a spus că nu cunoaşte forma finală a ordonanţei pentru a putea preciza despre ce termen est vorba.

Întrebat, de asemenea, dacă va fi adoptată o ordonanţă privind alegerea primarilor în două tururi, Orban a spus că pentru aceasta s-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

"Cum să dăm ordonanţă de urgenţă când am angajat răspunderea pe un proiect de lege privind algerea primarilor în două tururi?", a susţinut Orban.

Sursa : news.ro

Gorghiu, întrebată dacă se simte confortabil să fie colegă cu Emanoil Savin, fost parlamentar PSD: Dacă sunt colegi care... Liderul deputaţilor PSD: Refuz să cred că preşedintele României va desemna un premier demis de Parlament încă de două or...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x