Antena Căutare

SPECIAL: Venituri nesimtite pentru smecherii regimului

Intr-o tara in care mor oameni pe strada pentru ca s-au inchis spitalele din apropiere, cu taieri de salarii si pensii, plus crestere de TVA, la stat inca se huzureste. Sorin Blejnar, Claudiu Stafie, Gheorghe Gherghina, Gheorghe Pogea iau sume colosale din comitetele şi comiţiile unde au fost plasaţi.










In declaratia anterioara de avere, cea pentru anul 2009, Turlea a castigat doar din consilii de administratie, comisii de negociere si alte comitete si comitii din subordinea Economiei 242.979 lei, plus in jur de 41.000 de lei din cumularea de salarii si functii. Turlea a fost numit de precedentul ministru al Economiei, Adriean Videanu, in Consiliul de Supraveghere al Petrom, dar a fost revocat de Ariton in martie 2011 si inlocuit cu Constantin Dascalu.

Alexandru Sandulescu este si el functionar public de conducere in ministerul lui Ariton. Deocamdata nu si-a actualizat declaratia de avere, dar la precedenta, depusa in 28 octombrie 2010, raporta 145.000 de lei primiti din comisii pe durata limitata. Pe de alta parte, seful Fiscului, Sorin Blejnar, a luat anul trecut de la Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari (CIFGA), alcatuit la nivelul Eximbank, suma de 104.682 lei. Din aceasta, el mentioneaza ca a donat la Fondul Solidaritatea 36.600 lei.

Acelasi CIFGA l-a imbogatit si pe Claudiu Stafie, secretar de stat in Ministerul Economiei. Fiind vicepresedinte al comitetului, asta i-a adus anul trecut 218.817 lei, la care se adauga 35.897 lei din pozitia de reprezentant al statului roman in consiliul de administratie al GdF SUEZ Energy Romania si 10.164 lei ca membru al Consiliului Economic si Social. Plus 49.000 de lei din functia de secretar de stat. Stafie mentioneaza ca a donat la Fondul Solidaritatea 149.085 lei. In declaratia de interese el mentioneaza ca cei 18.698 lei care ii vin lunar de la CIFGA se duc direct in contul de la Ministerul Finantelor.

Fostul ministru de Finante Gheorghe Pogea este si el implantat in consiliul de administratie de la CEC, de unde ridica aproximativ 4.500 de euro pe luna. Suma nu apare nicaieri, deoarece Pogea nu mai este oficial al statului, deci nu mai are obligatia de a depune declaratie de avere.

Un alt membru al consiliului de administratie la CEC, secretarul de stat de la Finante Bogdan Dragoi, ne arata la cat se poate ridica cuantumul: 400.000 de lei pe an. Plus, atotprezentul CIFGA, care i-a livrat 200.000 de lei. El mentioneaza ca a donat sumele incasate din cele doua incepand cu luna mai 2011.

Citeste articolul complet pe Jurnalul

Kelemen Hunor: “Noi nu facem un joc de puzzle, lipim judete, dezlipim judete”... Reorganizarea Romaniei, abandonata daca UDMR refuza varianta 8+2 a PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x