Antena Căutare

Victor Ponta despre greva parlamentarilor Opozitiei: Voi dona indemnizatia catre SMURD

Victor Ponta a oferit luni seara mai multe declaratii cu privire la anuntata greva parlamentara, dar si la verdictul in cazul Nastase sau la semnarea unui acord fara dezbatere publica - tratatul ACTA.

"Parlamentarilor Opozitiei, care se vor retrage incepand de miercuri, in semn de protest, de la plen si comisii, li se vor taia automat doar indemnizatiile de sedinte. Indemnizatiile de baza, care vor intra automat in conturile parlamentarilor USL, vor fi donate de acestia unor fundatii, fie la libera alegere, fie in urma unor discutii in partide. Eu voi dona indemnizatia catre SMURD", a tinut sa precizeze Ponta.

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat ca alesii social-democrati ar putea intra in greva parlamentara, la inceputul noii sesiuni. Decizia finala va fi luata in Comitetul Executiv al partidului, care va avea loc pe 6 februarie.

Victor Ponta despre verdictul in cazul Nastase

"Personal, sunt dezamagit de acest verdict. Cunosc dosarul si stiu cat de multe presiuni politice s-au facut in constructia sa. Sunt insa convins ca domnul Nastase va face recurs, si cu acest prilej isi va putea demonstra nevinovatia. Pana la un verdict definitiv, nu vreau sa comentez mai mult. Si cred ca nu este cazul ca noi, politicienii, sa comentam prea mult un verdict inainte ca el sa fie definitiv", a comentat Ponta.

Ponta a atras atentia asupra unor "derapaje" din partea Guvernului Boc.

"Consider ca este gresit ceea ce s-a intamplat zilele trecute si anume faptul ca guvernul a semnat un acord fara dezbatere publica - tratatul ACTA. Punand in balanta faptul ca domnul Boc nu stie ce contine un acord semnat de guvernul domniei sale, dar intre timp se ocupa cu datul cu lopata in zapada, e o comparatie socanta", a mai spus Ponta.

"Maine vom participa la o dezbatere in Parlamentul European initiata de grupurile social si liberal pe tema derapajelor de la democratie din Romania. Mesajul este clar: nu vom cere niciodata sanctionarea poporului roman pentru derapajele Guvernului."

Ponta si-a aratat in continuare sustinerea fata de cei care protesteaza de 18 zile.

"Ne exprimam in continuare solidaritatea cu protestele nepolitice care au avut loc chiar si pe vremea aceasta", a incheiat Ponta.


Foto: Intact Images

VIDEO! Jeffrey Franks si Sorin Blejnar, filmati "in hora" la Busteni... Sondaj CSCI: 76% dintre romani cer organizarea de alegeri anticipate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x