Antena Căutare

Atentie la cumparaturi! Carnea de pui injectata cu apa se vinde si la noi

Apa la pret de carne. Este o smecherie pe care producatorii de carne o folosesc tot mai des. Scandalul de proportii din Bulgaria trage un semnal de alarma si in Romania. Guvernul de la Sofia a interzis vanzarea carnii de pui injectate cu apa, iar astfel de produse se gasesc si pe rafturile magazinelor romanesti. O recunosc patronatele din domeniu.

Diferenta dintre carnea cruda si cea gatita e vizibila. Lucru recunoscut si de reprezentantii industriei alimentare care avertizeaza ca si in Romania exista carne de pui injectata cu apa peste nivelul de 4,5 procente admis de Uniunea Europeana.

Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara spune ca intre 80% si 90% dintre puii din comert sunt injectati cu apa.

“Este o smecherie prin care tu scoti banii din buzunarul cumparatorului, mintindu-l in fata. Pacalesti consumatorul vanzandu-i apa la pret de carne”, explica Sorin Minea, presedinte Romalimenta.

Carnea proaspata de pui este injectata cu niste ace foarte fine, spun specialistii, astfel incat procedeul sa nu fie vizibil. De cealalta parte, crescatorii de pasari spun ca fermele din Romania respecta intocmai legislatia europeana, iar inspectorii sanitar-veterianri spun ca nu au gasit niciun caz in care cantitatea de apa a fost depasita.

Pana cand situatia se va lamuri, comerciantii care injecteaza apa in carnea proaspata de pui trebuie sa stie ca risca amenzi pana la 50.000 de lei. Bulgaria a luat de curand decizia de a scoate de pe piata carnea de pui injectata. Comerciantii trebuie sa scape urgent de produsele care contin pana la 25% apa. Producatorii din Romania se tem ca acestea vor ajunge pe piata romaneasca.

In primele 10 luni ale anului trecut, Romania a importat din Bulgaria peste 6.000 de tone de carne de pui.

ROANTANAMO: Avioanele inchiriate de CIA au efectuat 14 zbouri in Romania: Doar opt, descoperite de comisia parlamentara... Observator Special: Internetul "ucide" ziarele tiparite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x