Antena Căutare

Siskin, cel mai mare scriitor rus contemporan, vine la Bucuresti

Cel mai important scriitor rus al momentului ajunge in Romania pentru a lansa volumul “Parul Venerei”, opera autorului cea mai apreciata de critici. Intalnirea cu publicul roman va avea loc la Galeriile Artmark din Bucuresti, vineri, de la ora 18:30.

“Parul Venerei”, un roman despre credinta si spiritualitate, unde se imbina dialoguri filosofice cu referinţe mitologice, este publicat la editura Curtea Veche, in traducerea Antoanetei Olteanu.

In Romania, Siskin este cunoscut pentru volumul “Scrisorar”, cu care a castigat “Marea carte”, cel mai important premiu al literaturii ruse. Datorita gratiei naratiunii si a fortei ideilor, a fost comparat cu scriitori clasici de anvergura precum Tolstoi, Cehov sau Nabokov.

Mihail Siskin s-a nascut in 1961, la Moscova, dar traieste in Elvetia din cauza relatiilor tensionate cu puterea de la Kremlin. A lucrat ca jurnalist, apoi ca profesor de limba engleza si germana. Debutul sau literar a avut loc in revista Znamia, in 1993.

Anul acesta candideaza la premiul Nobel pentru literatura si e singurul scriitor care a reusit performanta de a castiga toate cele trei mari premii literare rusesti - premiul "Booker Rusesc" (2000), "Marea carte" (2006 si 2011) si "Premiul National pentru Bestseller" (2005). De asemenea, a mai fost recompensat si cu numeroase premii internationale.

Aproape 150 de copii au inceput scoala cu fruntea sus datorita actiunii ”Trimite un copil la scoala” initiata de Ela Cra... A venit iarna mai devreme! Cinci drumuri nationale, inclusiv DN1, inchise pentru deszapezire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x