Paste

Paste

Paste bucatini cu sos de busuioc și parmezan. Un preparat simplu și delicios, perfect pentru zilele friguroase.

+4 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  500 g paste bucatini
  • apa
  • sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • frunze de busuioc
  • frunze de salvie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 150 g parmezan

- mod de preparare -

 Se pune untul la topit, in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul tocat marunt, cateva frunze de busuioc si de salvie, precum si rondele de ardei iute.

Se vor pune mai multe frunze de busuioc si mai putine de salvie, intrucat cele din urma sunt mai puternic aromate.

Se fierb pastele in apa clocotita cu sare, apoi se scurg si se mai dau intr-un clocot in sosul de pe foc, adaugandu-se si parmezan ras.

Pastele se vor scoate din apa cu 1-2 minute inainte de expirarea timpului, conform instructiunilor, deoarece se vor mai prepara si in sos si trebuie sa ramana usor aldente.

In timpul servirii se presara peste paste, ceapa verde tocata si parmezan ras.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest