Paste

Paste

Paste cu sos alb și salată combinată

- ingrediente -

Când nu mai știm ce să gândim, pastele în orice combinație, ne scot din orice situație.

  •  250 g
  • 200 g brânză telemea sau feta
  • 25 g unt
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 1 vânătă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 200 ml smântână dulce
  • 50 g parmezan
  • frunze de busuioc verde
  • frunze de mentă
  • câteva bucăți de roșii deshidratate
  • cimbru uscat
  • oregano uscat
  • roșii cherry pentru decor

- mod de preparare -

 Se taie în cuburi, respectiv rondele: brânza, roșiile deshidratate, ceapa și usturoiul.
Vânăta de curăță, se taie în cuburi și se prăjesc în puțin ulei de măsline.
Se amestecă aceste ingrediente într-o salatieră și se presară peste ele sare, piper, cimbru și oregano, dar și câteva frunze de mentă tocate mărunt.
Se stropesc și cu ulei de măsline.
Se fierb pastele în apă clocotiră cu sare.
Se pune untul la topit în puțin ulei de măsline și se adaugă busuiocul tocat mărunt, puțin usturoi tocat cât de fin, doar partea albă și se amestecă.
Se adaugă smântâna și se lasă să fiarbă câteva minute, iar la final se adaugă parmezanul ras.
Pastele se scurg, se așază pe platou și se toarnă sosul peste ele, apoi se adaugă restul ingredientelor.
Se servesc cu roșii cherry.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest