Paste

Paste

Spaghete pestolino, o rețetă delicioasă de paste cu sos pesto

- ingrediente -

 
  •   300 gr spaghete 
  •   2 vinete mici 
  •  100 gr alune caju 
  •  100 gr fistic 
  •  100 gr arahide 
  •  150 gr brânză pecorino 
  •  150 gr parmezan 
  •  salvie 
  •  busuioc 
  •  mentă 
  •  ulei de măsline 
  •  sare 
  •  usturoi 
  •  lămâie 

- mod de preparare -

  Vinetele se coc, se curăță și se pasează ca pentru salată.  

 Alunele se pisează într-un mojar, dar să aibă granulație ușor crocantă, să nu fie chiar o pastă. 
 Frunzele de busuioc, salvie și mentă se mixează cu puțin ulei de măsline, cu ajutorul unui blender. Brânza se rade, se adaugă dupa gust, în pesto. Se amestecă cu vinetele coapte și se potrivește gustul cu puțină sare, eventual și puțină zeamă de lămâie cât să îi dea o notă de prospețime. 
 Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se amestecă cu sosul verde și se garnisesc cu alune și cu parmezan ras. 
 Pentru un plus de gust, se adaugă la final, înainte de servire, puțin usturoi tocat foarte mărunt. 
 Dacă se dorește și o notă picantă, se poate adaugă în sos și o linguriță de pastă de ardei iute. 
 Un deliciu rafinat și extrem de gustos! 
 să vă fie de folos! 
Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest