Paste

Paste

Tagliatelle picante cu somon la cuptor

- ingrediente -

 O combinație perfectă pentru masa de prânz, sau, de ce nu, pentru cină: Tagliatelle picante cu somon la cuptor!

  • 500 g somon
  • 250 g tagliatelle
  • 2 lămâi
  • 2-3 lingurite oţet balsamic
  • sare
  • 250 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1-2 foi dafin
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 100 g parmezan
  • 1 ardei iute

- mod de preparare -

 Somonul porționat, se condimentează cu sare şi piper şi se așază în tava aragazului.
Se amestecă zeama de lămâie, vinul și oțetul balsamic, se adaugă sare și piper, iar cu acest amestec se stropesc bine bucățile de somon.
Se presară în tavă și cimbru și foile de dafin rupte și se dă tava la cuptor, la 175 de grade, pentru 4 de minute.
Tagliatellele se fierb în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și de trag în unt topit cu 2 căței de usturoi răzuiți.
Se scot pe platou, se presară parmezan și cubulețe de ardei iute și se servesc cu somonul stropit cu zeamă de lămâie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest