Pește

Pește

File de peşte cu capere

- ingrediente -

  •  4 fileuri de peşte (cod, şalău etc.)
  • 40 g pesmet alb
  • 40 g fulgi de ovăz
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguriţe de muştar Dijon
  • 2 linguri tarhon
  • 2 linguri de capere
  • sare, piper
  • feliuţe de lămâie pentru ornare

- mod de preparare -

 Fileul se presează cu un prosop curat, se potriveşte de sare, piper, apoi se unge cu muştarul Dijon, se aşază într-un vas termorezistent tapetat cu unt şi se introduce în cuptorul încins în prealabil.

Separat, se prepară un sos din ulei, pesmet, fulgi de ovăz, tarhon şi capere amestecate, puţină sare şi piper şi se trec fileurile prin acest amestec. Apoi se repun fileurile în vasul termorezistent, dându-se la cuptor, pentru circa 20 de minute.

Peştele astfel preparat se serveşte cald, cu legume fierte şi cartofi natur, ornate cu feliuţe de lămâie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest