Pește

Pește

Pastă de ton cu ceapă roșie și sos de ardei

- ingrediente -

 Pentru zilele de post în care se servește pește, dar și pentru gustări simple și rapide, este tocmai potrivită această pastă de ton cu ceapă roșie și sos de ardei.

  • 450 gr file de ton în ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură pastă de ardei iuți
  • zeamă de lămâie
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Se scurge fileul de ton de uleiul în care a stat, dar nu aruncăm tot uleiul, pentru că mai folosim din el la dressing.

Peste fileul de ton se adaugă pasta de ardei iuți și ceapa roșie dată pe răzătoare sau tocată fin.

Se introduce mixerul și se amestecă aceste ingrediente, picurând peste ele puțin din uleiul de măsline în care a stat fileul de ton și zeamă de lămâie. Ne oprim din a picura aceste lichide atunci când obținem o pastă omogenă, dar și gustul dorit.

Dacă mai este nevoie, mai adăugăm și sare și condimentele dorite.

Servim delicioasa pastă de ton cu ceapă roșie și sos de ardei, pe felii de pâine integrală, prăjită sau nu și presărăm deasupra verdeață tocată: pătrunjel, mărar.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe