Preparate carne

Preparate carne

Antricot de vițel într-un sos delicios, preparat în stil oriental

- ingrediente -

Gustos și sățios, acest antricot de vițel într-un sos delicios, preparat în stil oriental!

  • 1 kg antricot de vițel
  • 750 ml vin rose
  • 100 g curmale
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 4-5 ardei roșii( gras, sau capia)
  • 1 ardei iute, roșu
  • 1 linguriță muștar frantuzesc
  • 1 linguriță muștar boabe
  • 1 linguriță muștar cu verdețuri
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • 1-2 crenguțe rozmarin
  • sare
  • 4-5 căței de usturoi
  • ulei

- mod de preparare -

 Antricotul de vițel se taie în cuburi și se pune la fiert în apă cât să fie acoperit.
Se adaugă și câțiva stropi de ulei.
Când carnea se pătrunde ușor, se adaugă o ceapă tocată solzișori și un morcov tăiat rondele.
Se lasă să fiarbă în continuare, asezonând preparatul cu sare și se adaugă vinul rose, iar când se evaporă alcoolul, se adaugă o linguriță de miere și puțin ardei iute, tăiat în rondele.
Între timp, într-o tigaie încăpătoare sau un tuciuleț, se încinge ulei și se călește o ceapă tocată solzișori, împreună cu ardeiul roșu tocat în cuburi.
Se adaugă și usturoiul tocat rondele, puțin cimbru și puțin rozmarin și se picură puțină apă.
După ce s-au călit bine legumele, se trec prin blender, împreună cu curmalele, rezultând un sos cremos și fin.
Se adaugă sosul peste carnea bine pătrunsă, apoi se adaugă cele trei sortimente de muștar și se mai lasă antricotul de vițel pe foc 8-10 minute.
Acest antricot de vițel într-un sos delicios, preparat în stil oriental, se servește decorat cu pătrunjel verde și rozmarin, alături de orice garnitură.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest