Preparate carne

Preparate carne

Colțunași din foietaj cu carne tocată, serviți cu garnitură de ciuperci

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Simplu de preparat și de mare efect acești colțunași din foietaj cu carne tocată serviți cu garnitură de ciuperci, merită din plin să-i încerci!

  • 1 kg carne tocată, de vițel
  • 1-2 cepe roșii
  • 1-2 linguri smântână
  • 300 g hribi
  • 1 praf nucșoară
  • 100 ml vin alb
  • 4-5 cepe galbene, mici
  • 200 g cașcaval
  • 400 g aluat de foietaj
  • 1 ou pt uns
  • sare
  • piper
  • ulei
  • usturoi

- mod de preparare -

  Ceapa roșie și câțiva căței de usturoi se curăță și se taie cubulețe.
Se pun la distuit într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline.
Se adaugă carnea tocată și un praf de sare.
Se amestecă o linguriță de făină și 2 linguri de smântână și se adaugă peste ingredientele de pe foc, iar spre final, se adaugă piperul și nucșoara.
Se dă vasul deoparte de pe foc și se lasă să se răcească de tot.
Aluatul de foietaj se desface, se taie în pătrate de 10 x 10 cm.
Se așază umplutura de carne la câte un colț de aluat și se se formează colțunașii.
Se presează marginile cu ajutorul unei furculițe, se ung cu ou bătut și se dau la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 200 grade, timp de 25 minute, sau până sunt rumeniți.
Separat, hribii se taie în cubulete și se pun la rumenit în puțin ulei de măsline.
Se adaugă câteva cepe micuțe tăiate în jumătați, apoi totul se stinge cu puțin vin și se potrivește gustul cu sare și piper.
Colțunașii se servesc calzi, cu garnitura de hribi și cașcaval ras deasupra.
O nebunie de colțunași, fragezi, savuroși și ușor de preparat!
Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest