Preparate carne

Preparate carne

Cotlet de porc dulce-acrișor, cu sos Bearnaise

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

  • Pentru friptura: 
  • 2 kg cotlet de porc
  • sare
  • piper
  • 1 lingura mustar frantuzesc
  • 1 lingura mustar dulce
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita chili
  • 400 g piersici din compot
  • 200 g cascaval
  • crengute de rozmarin
  • ulei
  • Pentru garnitura:
  • 2 kg cartofi noi
  • sare
  • zahar
  • crengute de rozmarin
  • Pentru sos Bearnaise:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • tarhon

- mod de preparare -

Pentru friptura, se portioneaza cotletul, se condimenteaza cu sare si piper si se trage la tigaie pe ambele parti pana prinde o usoara crusta.

Se unge apoi cu o pasta facuta din mustar, miere si chili si se da la cuptor pana cand se rumeneste bine. Se adauga si crengute de rozmarin.

Apoi, pe fiecare felie de cotlet se aseaza cate o felie de piersica si una de cascaval si se dau din nou la cuptor pentru 5 minute, pentru a se gratina usor cascavalul.

Pentru garnitura, cartofii, se spala bine si se dau la cuptor, in coaja, presarati cu sare si zahar si asezonati cu crengute de rozmarin.

Pentru sosul Bearnaise, se topeste untul si se adauga in fir subtire, caldut,  peste galbenusurile amestecate cu mustar si se dilueaza pe parcurs cu vin alb.

Se asezoneaza cu sare si mult tarhon.

Se serveste cotletul dulce acrisor cu cartofi copti si deliciosul sos cald, Bearnaise.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest