Preparate carne

Preparate carne

Friptură de pui în sos de roșii cu ardei copt

- ingrediente -

 Cea mai accesilibilă din categoria cărnurilor este carnea de pui și place oricui. Se prepară rapid și în diferite moduri. Vedeți unul din moduri în rețeta Friptură de pui în sos de roșii cu ardei copt.

  • pulpele și pieptul de la 1 pui
  • 600 gr pastă de roșii cu ardei copt
  • sare și piper, după gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • 200 ml vin alb
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
  • câteva frunze de busuioc
  • 1 crenguță de rozmarin

- mod de preparare -

 Carnea de pui condimentată cu sare și piper se rumenește bine la tigaie, în puțin ulei. Apoi se pune vinul și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul.

Se adaugă pasta de roșii cu ardei copt și se completează cu supă de pui până când carnea este acoperită.

Se lasă să fiarbă carnea de pui în sosul de roșii până acesta se reduce și se asezonează cu 1-2 foi de dafin 1 crenguță de rozmarin, 2 căței de usturoi, răzuiți, sare și piper și frunze de busuioc.

Delicioasa friptură de pui în sos de roșii cu ardei copt se servește presărată cu pătrunjel verde. Merge foarte bine și cu mămăliguță!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe