Preparate carne

Preparate carne

Osso buco, un preparat italian foarte apreciat, cu rasol de vițel

- ingrediente -

Osso buco este o delicioasă tocană din carne de vițel cu os, preparată la foc scăzut și foarte apreciată în Italia.

  •  4 bucăţi rasol de viţel
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 30 g făină
  • 50 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 căpăţână usturoi
  • coajă de lămâie
  • 2-3 frunze de salvie
  • 250 ml vin alb
  • 250 ml supă concentrată de pui

- mod de preparare -

 Feliile de carne se trec prin făină ca la șnițele și se rumenesc în uleiul încins, pe ambele părți.
Se scot apoi pe un platou, iar în uleiul încins, se adaugă untul, se amestecă până la topire, după care se adaugă ceapa, țelina și morcovul tocate mărunt, respectiv, rondele.
Când încep să se pătrundă, se asaugă usturoiul tocat mărunt, frunzele de salvie, coaja rasă de lămâie și se amestecă bine printre celelalte îngrediente, pentru 2-3 minute.
Se adaugă vinul. apoi carnea și se lasă să fiarbă până se reduce vinul la jumătate, după care se adaugă supa de pui și se lasă preparatul să fiarbă sub capac, la foc mic cel puțin o oră, timp în care carnea se mai întoarce de pe o parte pe cealaltă.

Se servește de obicei cu risotto, dar este bun și simplu.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest