Preparate carne

Preparate carne

Pulpe de pui cu ciuperci și măsline la cuptor

- ingrediente -

  • 1 kg pulpe de pui
  • sare
  • piper
  • 250 g ciuperci champignon, mici
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 ardei gras, roșu
  • 150 ml ulei de măsline
  • 150 g măsline negre
  • 1 ceașcă apă
  • 400 g pastă de roșii
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Pulpele se crestează din loc în loc, se condimentează cu sare și piper și așază într-un vas termorezistent.
Se dau la cuptor stropite cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Măslinele se fierb în puțină apă pentru 1-2 clocote, apoi se adaugă pasta de roșii și se lasă să fiarbă la foc încet, până sosul scade ușor.
Se adaugă peste pulpele de pui, când acestea sunt bine rumenite.
Ciupercile se trag la tigaie în puțin ulei, cu 2-3 căței de usturoi tocați rondele, apoi se adaugă ardeiul gras, tăiat în felii mari.
Se amestecă ingredientele de câteva ori, apoi se adaugă peste pulpele de pui de la cuptor.
Se mai lasă câteva minute să se întrepătrundă gusturile, apoi se stinge focul.
Se adaugă, la final, pătrunjelul tocat.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest