Preparate carne

Preparate carne

Șnițel cu champignon a la creme

- ingrediente -

  • Pentru snitele:
  • 1 kg muschi file de porc
  • 3-4 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei
  • sare 
  • Pentru champignon a la creme:
  • 1 kg ciuperci champignon albe
  • 500 g ciuperci champignon maro
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 ml vin alb demidulce
  • 200 g smantana dulce
  • 200 g branza topita
  • 5-6 felii branza brie
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 1-2 fire usturoi verde
  • rozmarin
  • menta

- mod de preparare -

Pentru snitele, se feliaza carnea subtire, se curata de grasime, se bate bine cu ciocanul de snitele, apoi se pudreaza cu sare, se trece pe rand prin faina, ou si pesmet si se prajeste in ulei incins pana se rumeneste frumos.

Pentru champignon a la creme, se taie ciupercile in patru si se trag la tigaie in ulei de masline, apoi se adauga vin si se lasa sa fiarba, pana cand sosul se evapora.

Se adauga smantana, apoi branzeturile, iar spre final se adauga ceapa si usturoiul tocate fin, precum si cateva crengute de rozmarin, dar si 2-3 frunze de menta.

Snitelele se servesc calde, alaturi de crema delicioasa de ciuperci.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest